Turcia: Un sat liniştit devenit „adăpost" împotriva Apocalipsei

166

Adepţii teoriilor apocaliptice cu privire la sfârşitul unuia dintre ciclurile calendarului mayaş sunt convinşi că „fluidele pozitive" care traversează satul turc Şirince (din apropiere de Efes) vor feri localitatea de Apocalipsă. Din acest motiv, satul, cândva liniştit, înregistrează zilele acestea un adevărat boom turistic.

Toate locurile de cazare din satul Şirince, din vestul Turciei, au fost rezervate de câteva săptămâni de turişti din lumea întreagă. Satul are doar 600 de locuitori, iar turismul lui se rezumă la 400 de locuri de cazare. Zilele acestea toate locurile sunt ocupate.

Credinţa că din Şirinice „Fecioara Maria a urcat în Rai" i-a convins pe mulţi să creadă că satul este traversat de „fluide pozitive" şi că va fi ocolit de Apocalipsă.

Producătorii locali profită de aceste superstiţii. Erkan Önoglu, a avut astfel ideea de a produce „vinul Apocalipsei", care va fi servit pe 21 decembrie.

„Toate aceste zvonuri sunt bune. Cu cât există mai multe, cu atât vor veni mai mulţi turişti în pensiuni şi hoteluri. Aceste lucruri contribuie la prosperitatea satului nostru," e de părere Ibrahim Katan, un locuitor din Şirinice, citat de Mediafax.