Ce influenţă au femeile asupra bărbaţilor?

4310

O relaţie aproapiată între un bărbat şi o femeie, fie că aceasta îi este mamă, soră, soţie, fiică sau colegă poate influenţa în mod semnificativ atitudinea şi comportamentul unui bărbat, atât în bine cât şi în rău, spun cercetătorii.

Theatlantic.com face un colaj de studii care aduc câteva informaţii inedite despre influenţa pe care o au femeile în viaţa bărbaţilor.

Bărbaţii care ocupă posturi de conducere, în general, oferă salarii mai mici angajaţilor lor şi mai mari lor înşişi după ce au fii, lucru care nu se întâmplă dacă au fiice. Dacă primul copil al acestora esta o fată, ei îşi plătesc mai bine angajaţii şi în special angajatele.

Bărbaţii care au fiice nu sunt atât de ataşaţi de ideea că locul femeii este acasă, în bucătărie, ci din contră sunt dispuşi să adopte roluri atribuite femeilor şi să colaboreze la realizarea treburilor casnice, cum ar fi spălatul vaselor.

Bărbaţii care au surori se comportă exact invers. Ei susţin rolurile tradiţionale ale femeii, sunt mai conservatori şi sunt mai puţin dispuşi să participe la treburile gospodăreşti.

Bărbaţii ale căror soţii sunt casnice au tendinţa de a fi mai intoleranţi cu femeile decât bărbaţii ale căror soţii lucrează. În multe cazuri, ei nu sunt de acord ca femeia să muncească, critică firmele şi companiile în care procentul de femei angajate este mai mare decât cel al bărbaţilor, nu sunt mulţumiţi atunci când o femeie ocupă un post în conducere şi nu sunt mulţumiţi atunci când o femeie este promovată pe baza meritelor ei.

Bărbaţii care lucrează împreună cu femeile tind să fie egalitari. Ei tind, totodată, să ajute mai mult la treburile casnice.