Ce schimbări face Dicţionarul Oxford special pentru homosexuali

115

Oxford University Press, editura care tipăreşte Dicţionarul Oxford - cel mai mare dicţionar în limba engleză, a anunţat că va modifica definiţia cuvântului căsătorie pentru a include şi partenerii homosexuali. Decizia vine după ce căsătoria între persoane de acelaşi sex a devenit legală în Anglia şi Ţara Galilor la începutul acestei luni.

În prezent, definiţia din dicţionar arată că mariajul este „o uniune formală între un bărbat şi o femeie, de obicei recunoscută prin lege, în urma căreia aceştia devin soţ şi soţie", arată Christian Post.

O decizie asemănătoare a fost luată şi de tipografia care publică dicţionarul francez Larousse, care a schimbat definiţia căsătoriei pentru ca aceasta să includă expresia „act solemn între două persoane de sexe diferite sau de acelaşi sex". Modificarea a fost făcută înainte ca Franţa să devină a treisprezecea ţară în care căsătoria homosexuală este legală.

Uniunile între persoane gay sunt legale în Argentina, Brazilia, Canada, Denemarca, Islanda, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Uruguay, Anglia şi Ţara Galilor.