Peste un sfert din tineri se tem că postările lor de pe reţelele sociale le-ar putea afecta cariera

14

Aproximativ 29% dintre tinerii cu vârste între 18 şi 34 de ani regretă informaţiile făcute publice pe reţelele sociale, precum fotografii, comentarii sau informaţiile personale, şi se tem că acestea le-ar putea afecta cariera actuală sau viitoare, arată un sondaj american, citat de Mashable.

La studiul realizat de site-ul de informaţii din domeniul legal, FindLaw.com au participat 1.000 de americani adulţi care au răspuns la întrebări cu privire la activitatea lor pe reţelele de socializare folosite, precum Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest sau Tumblr.

Circa 74% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au declarat că au şters anumite informaţii postate pentru a evita „reacţiile negative" pe care le-ar putea stârni acestea şefilor sau potenţialilor angajatori. În schimb, numărul celor între 35 şi 64 de ani care au şters informaţiile publicate pe reţelele de socializare este de doar 36 de procente.

Stephanie Rahlfs, editor-avocat la FindLaw.com, sugerează ca înainte de a posta ceva, să te gândeşti că acea informaţie ar putea rămâne în spaţiul virtual pentru totdeauna, citează Mashable. O simplă ştergere a postărilor sau a fotografiilor nu este neapărat suficientă, deoarece conţinutul publicat ar putea să se regăsească chiar şi după această operaţiune „în alte părţi ale internetului", explică Rahlfs.

Pe lângă evaluarea postărilor înainte de publicare, FindLaw.com recomandă şi revizuirea setărilor de confidenţialitate şi limitarea informaţiilor personale împărtăşite. Conform sondajului, 6 procente dintre respondenţi au declarat că nu au modificat setările de securitate iniţiale ale contului.