CE va lansa un manual privind soluţionarea problemei căsătoriilor de convenienţă

42

Necesitatea stabilirii unor norme cu privire la problema liberei circulaţii în spaţiul european a ajuns şi în sfera familiei. Astfel, Comisia Europeană intenţionează să lanseze un manual pentru soluţionarea problemei căsătoriilor de convenienţă, una dintre cele cinci acţiuni concrete în această privinţă.

Cele cinci acţiuni urmăresc „responsabilitatea comună a statelor membre şi a instituţiilor UE în ceea ce priveşte respectarea drepturilor celor 14 milioane de cetăţeni europeni care locuiesc şi muncesc într-o altă ţară din UE".

În afară de căsătoriile de convenienţă, care urmăresc dobândirea drepturilor de şedere a partenerului atunci când nu sunt întrunite condiţiile stabilite prin lege, celelalte patru acţiuni ţin de aplicarea normelor UE de coordonare a securităţii sociale, soluţionarea problemelor legate de incluziunea socială, promovarea schimbului de bune practici între autorităţile locale şi asigurarea aplicării pe teren a normelor UE privind libera circulaţie.

Sursa: Mediafax http://www.mediafax.ro/social/ce-va-lansa-un-manual-privind-solutionarea-problemei-casatoriilor-de-convenienta-11720721