Cel mai important lucru este atitudinea

18

Când viaţa nu este aşa cum te aşteptai să fie, cel mai important lucru este atitudinea pe care o ai.

Aceasta este povestea unei familii care şi-a pierdut unul dintre copii. În timp ce se aflau într-o vacanţă la munte, fetiţa cea mare, Taylor, de 13 ani, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident pe o pistă de ski. Pentru familia ei, acele momente au fost extrem de dureroase, nimic nu mai avea sens şi viaţa lor se schimbase pentru totdeauna.

Aflându-se încă la spital, când Taylor era în pragul morţii, părinţii au fost întrebaţi dacă vor să doneze organele fetiţei, iar aceştia, surprinzător de repede, au răspuns afirmativ. Însă niciodată nu-şi imagineseră cum acest răspuns avea să le schimbe viaţa.

După ceva timp de la înmormântarea lui Taylor, tatăl fetei a început să caute informaţii despre donarea de organe şi a descoperit cu stupoare că doar 37% dintre adulţii din SUA sunt donatori şi doar 2% dintre adulţii din statul Texas, unde locuiesc, sunt înregistraţi ca donatori. Puţin câte puţin, în mintea lui a încolţit dorinţa de a face ca numărul donatorilor să crească, de a oferi speranţă şi ajutor celor care au nevoie de el, relatează Huffington Post.

Cu ajutorul colegilor, rudelor şi prietenilor a înfiinţat fundaţia Taylor's Gift, unde lucrează cu zel , folosindu-se de capacităţile şi talentele cu care a fost înzestrat. În numai câţiva ani, a reuşit să strângă voluntari din toată ţara, a câştigat premii şi a schimbat percepţia populaţiei cu privire la donarea de organe. Povestea şi exemplul lor i-au ajutat pe alţii să înţeleagă cum, prin acest gest, le pot oferi viaţă şi speranţă altora. La ora actuală, mai bine de 40% dintre adulţii din SUA şi 21% dintre adulţii din Texas sunt înregistraţi ca donatori de organe.

Această familie se declară a fi o familie binecuvântată; păstrează legătura cu 4 dintre cei 5 receptori de organe ai lui Taylor, pe care îi consideră membri ai familiei, lucru care îi întărăşte şi îi încurajează. Chiar dacă lumea lor s-a schimbat prin pierderea lui Taylor, tot prin ea, li s-a deschis o uşă spre o altă lume, aceea a slujirii altora, iar acesta este, într-adevăr, cadoul lui Taylor pentru omenire.