S-au născut uniţi și vor să rămână așa. Este povestea impresionantă a doi băieţi siamezi din India, care au învăţat că poţi fi fericit indiferent de situaţiile dificile în care te afli.

Shivanath şi Shivram Sahu s-au născut acum 12 ani într-un sat lângă Raipur, în centrul Indiei. Sunt uniţi la nivelul taliei şi împart stomacul şi cele două picioare, având fiecare plămânii, inima şi creierul lor. Cu toate că viaţa lor nu este deloc uşoară, au refuzat orice intervenţie chirurgicală care i-ar putea despărţi şi sunt fericiţi aşa cum sunt, notează sploid.gizmodo.com.

În ciuda greutăţilor pe care cei doi le întâmpină la fiecare pas, ei au reuşit să aibă o viaţă cât de cât normală. Au învăţat să se spele, să se îmbrace, să mănânce singuri, să meargă pe bicicletă, să joace cricket şi să meargă singuri la şcoală, unde se află printre cei mai buni elevi.

Dr. Krishan Chugh, medic pediatru de la Fortis Memorial Research Institute in Gurgaon, India, a declarat că separarea ar fi posibilă, dar că unul dintre ei ar rămâne fără picioare. Un alt medic, local, le-a spus că cei doi sunt sănătoşi, dar că separarea lor nu este posibilă. Oricum ar fi, ei nu doresc să se despartă, ci vor să rămână aşa până când vor îmbătrâni. Nici părinţii lor nu doresc acest lucru, deoarece cred că Dumnezeu i-a creat în felul acesta și că trebuie să rămână aşa. Știu că, la fel ca până acum, vor rezolva împreună problemele care vor apărea atunci când vor crește.

Gemenii conjuncţi sau siamezii (denumire care provine de la locul în care s-a născut prima pereche de gemeni uniţi – Siam) apar din acelaşi ovul care nu se separă în totalitate în stadiile iniţiale ale embriogenezei. Aproximativ 50% dintre siamezi se nasc morţi, iar 35% mor în primul an de viaţă. Speranţa lor de viaţă depinde foarte mult de modul în care sunt uniţi şi dacă au şi alte probleme în afară de aceasta.