VIDEO: Mii de copii plâng în faţa lui Kim Jong Un

315

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a reuşit să emoţioneze până la lacrimi 20.000 de copii adunaţi din toată ţara la Phenian, unde liderul a ţinut al doilea discurs public de când a preluat conducerea ţării, cu ocazia aniversării Uniunii Copiilor din Coreea.

Ziua de 6 mai marchează împlinirea a 66 de ani de la înfiinţarea Uniunii Copiilor din Coreea. Copiii intră în organizaţie la vârsta de 7 ani, iar la 13 ani se alătură Ligii Tineretului Socialist Kim Il Sung.

Aproape 20.000 de copii şi tineri s-au strâns pe stadionul Kim Il Sung din Phenian pentru a asculta discursul liderului. „Viitorul Coreei aparţine copiilor şi depinde de voi. Coreea de care sunteţi răspunzători va fi o ţară plină de râsete şi veselie şi cea mai puternică ţară din lume", le-a spus liderul nord-coreean copiilor, conform înregistrării CNN.

Kim Jong Un a mai spus că ţara deţine cea mai nouă tehnologie a rachetelor, iar copiii trebuie să obţină note bune pentru a putea contribui la binele ţării.

În imaginile difuzate de televiziunea naţională se pot vedea copii plângând de emoţie în timpul discursului. Copiii reacţionează aşa deoarece sunt învăţaţi încă de mici să fie loiali familiei conducătorului, fiind educaţi încă de la grădiniţă să preţuiască realizările fondatorului Kim Il Sung şi ale fostului lider Kim Jong Il. Copiii sunt crescuţi să se refere la conducător drept „tată", scrie NYDaily.

Mass-media din Coreea de Sud au numit festivităţile un „show politic", o critică care le-a adus ameninţări din partea armatei Coreei de Nord că vor ataca sediile mass-media dacă Seul nu îşi va cere scuze.

De obicei, Coreea de Nord nu organizează evenimente atât de mari decât pentru ocazii extrem de speciale, cum ar fi ziua de naştere a liderului. A fost pentru prima dată când s-a organizat un festival de şase zile pentru aniversarea Uniunii Copiilor din Coreea, scrie NYDaily.

Vorbind pentru a doua oară în public de la preluarea conducerii ţării, Kim Jong Un deja l-a întrecut pe tatăl său, care în toţii anii săi la putere nu s-a adresat decât o dată publicului.