Copiii care cresc alături de ambii părinţi sunt mai inteligenţi

107

Doi părinţi sunt mai buni decât unul singur, iar rezultatele se pot vedea asupra coeficientului de inteligenţă al copilului acestora, arată un studiu canadian, citat de Daily Mail.

Copiii care cresc alături de ambii părinţi dezvoltă mai multe celule ale creierului, datorită atenţiei pe care o primesc, dar şi prin faptul că suferă mai puţine traume emoţionale. Astfel, băieţii îşi dezvoltă mai bine funcţiile legate de învăţare şi memorie, iar fetele îşi îmbunătăţesc funcţiile coordonării motorii, dar şi abilităţile sociale, arată aceeaşi sursă.

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Creierului Hotchkiss (HBI) de la Universitatea Calgary din Canada, au efectuat experimente pe şoareci, creând grupuri de familii cu un părinte şi grupuri cu doi. În urma testelor, ei au putut observa că şoarecii care au crescut în familiile cu ambii părinţi au dezvoltat mai multe celule ale creierului. În plus, fiindcă au beneficiat de mai multă atenţie din partea părinţilor, cobaii crescuţi de doi părinţi au suferit mai puţine traume cu potenţial negativ în dezvoltarea creierului. Cercetătorii au constatat şi că femelele pui crescute de ambii părinţi au devenit ulterior mame foarte pricepute.

Chiar dacă experimentul a fost făcut pe şoareci, multe din evenimentele petrecute în copilărie şi care îşi aduc contribuţia în formarea viitorului adult au efecte asemănătore şi ar putea fi relevante chiar şi în cazul oamenilor, notează raportul cercetătorilor.