Predicatorul arestat în Londra: nu ţinteam doar homosexualitatea

217

Tony Miano, predicatorul evanghelic american care a fost arestat recent în Londra, a declarat într-o emisiune radiofonică difuzată recent, că predica stradală, din pricina căreia a fost arestat, era îndreptată împotriva tuturor formelor de imoralitate sexuală, nu doar împotriva homosexualităţii.

Potrivit unui material publicat de Christian Post, Miano a fost acuzat de violarea legii pentru Ordinea Publică, secţiunea 5, pentru „folosirea unui limbaj homofob care ar putea provoca anxietate, neliniște, panică sau ar putea insulta.

„Prezentam 1 Tesaloniceni 4:1-8, acolo unde apostolul Pavel îi somează pe locuitorii Tesalonicului să se abţină de la orice formă de imoralitate sexuală", a declarat Miano vineri, pentru un post de radio american. „Așa că am predicat din acest text, descriind diferite moduri de imoralitate sexuală, de la dependenţa de romane de dragoste, la pornografie, curvie, sex în afara căsătoriei, pofta inimii, pofta minţii, pofta ochilor și homosexualitate. Deci am vorbit despre multe tipuri diferite de imoralitate sexuală", a mai spus predicatorul, în timpul emisiunii.

Miano a început să predice pe stradă în urmă cu opt ani, când a realizat că „dragostea pe care o purtam propriei mele persoane este mai mare decât dragostea pentru oamenii pierduţi. Lucrul acesta m-a șocat când am început să analizez diversele scuze pe care le-am folosit de-a lungul anilor, toate temerile mele legate de a ieși la înaintare și de a împărtăși Evanghelia oamenilor pierduţi. Eram mai preocupat de mine, decât eram de locul în care ceilalţi oameni își vor petrece eternitatea", a mai relatat pastorul.