A apărut cartea Curs de filosofie morală

56

Volumul Curs de filosofie morală de Vladimir Jankelevitch a fost publicat de Editura Polirom, în colecţia Plural M.

Autorul propune o serie de teme precum: raporturile dintre viaţa morală şi viaţa religioasă, realitatea morală concepută prin raportare la viitor, atitudini morale care se raportează la trecut, reducerea eticii la estetică, raporturile dintre etică şi psihologie, etc.

Vladimir Jankelevitch a prezentat Cursul de filosofie morală la Universitatea Liberă din Bruxelles, în 1962-1963. Cursul diferă, prin factura sa, de alte lucrări pe care Jankelevitch le-a dedicat eticii şi chiar şi de cursurile prezentate la Universitatea Sorbonne. În volumul publicat de Polirom, Jankelevitch se dovedeşte foarte didactic, recurge la o prezentare atent sistematizată şi nu ezită să facă numeroase referinţe precise la istoria filosofiei. Totuşi, nu renunţă la temele predilecte, precum raporturile între morală şi timp, între morala datoriei şi căutarea fericirii sau între viaţa morală şi cea religioasă, informează polirom.ro.

Vladimir Jankelevitch (1903-1985) a fost un filosof şi muzicolog francez. A fost şeful catedrei de Filosofie morală la Universitatea Sorbonne.

(Foto: radio.rai.it)