aiQ(estions), 15 mai. Întâlnirile cu IQ ridicat continuă

125

Întâlnirile cu IQ ridicat continuă la Asociaţia AMiCUS Bucureşti. Cea de-a doua ediţie a dezbaterilor aiQ(uestions) va avea loc miercuri, 15 mai, la ora 20:00, la Mansarda din strada Lucăceşti, nr. 32.

Întâlnirile cu IQ ridicat continuă la Asociaţia AMiCUS Bucureşti. Cea de-a doua ediţie a dezbaterilor aiQ(uestions) va avea loc miercuri, 15 mai, la ora 20:00, la Mansarda din strada Lucăceşti, nr. 32.

Iată, pe scurt, cine vor fi vorbitorii de data aceasta şi ce le-au pregătit ei participanţilor.

Mihai Bâlă – Obsesia colecţionarului

De ce sunt pasionaţi bărbaţii de maşini, iar femeile de electrocasnice? De ce ne place să colecţionăm lucruri? Mihai va vorbi despre modul în care ne raportăm la obiecte, despre valoarea şi semnificaţiile pe care le au acestea pentru noi, pregătind o demonstraţie care să arate că dorinţa de a poseda serii de obiecte devine, în timp, tot mai abstractizată, găsindu-şi locul în cele mai elevate aspecte ale vieţii: religia, viaţa romantică, cariera etc.

Mihai este absolvent al facultăţii de Arhitectură, UAUIM.

Olărașu Ioana – Intuiţia: între ficţiune și realitate

Ioana îi provoacă pe participanţi să afle ce anume defineşte acel ceva pe care îl numim „intuiţie", cum se manifestă și în ce condiţii, totul într-o discuţie despre intuiţia expertă și intuiţia în creativitate.

Ioana este studentă în anul II, la Facultatea de Psihologie și Știinţele Educaţiei, București

Răzvan Mihalcea – Despre Cioran

Care este modalitatea adecvată de a da la o parte praful ce se aşterne zilnic peste gândurile noastre? Aceasta este întrebarea la care Răzvan şi-a propus să răspundă, pentru a învăţa "Cum să discernem realitatea şi să nu rămânem flămânzi cu iluziile noastre".

Răzvan este medic rezident la spitalul Colţea, Medicină Internă.

Organizatorii spun că şi-au dorit să creeze o platformă în care studenţi din toate domeniile de formare să poată schimba liber idei valoroase din domeniul ştiinţific, cultural şi filozofic. Urmăriţi programul întâlnirilor aiQ pe pagina dedicată de Facebook.