AUDIO: Teoria lui Darwin folosită pentru a crea cântecul pop perfect

40

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au venit cu o nouă teorie: teoria evoluţionistă a sunetelor muzicale. Ei susţin că muzica evoluează prin alegerea fiecărui muzician de a copia cele mai bune aspecte din munca altor artişti, pentru a le folosi în propriile compoziţii muzicale.

Asta înseamnă că de fiecare dată când cineva cumpără o anumită melodie, contribuie la procesul de „selecţie naturală" prin care unele cântece sunt încununate de succes, în timp ce altele sunt uitate, explică cercetătorii, conform The Telegraph.

Ei şi-au testat teoria combinând o serie de sunete luate la întâmplare, în 100 de calupuri de câte 8 secunde, care au fost ascultate de către 7.000 de voluntari care le-au evaluat pe o scară care porneşte de la „insuportabil" şi ajunge la „ador".

În funcţie de notele primite, un program numit DarwinTunes a luat cele mai populare elemente muzicale şi le-a aranjat în diferite combinaţii pentru a produce bucăţi muzicale noi, care încorporează câteva aspecte de la fiecare „părinte".

Astfel s-ar putea explica motivul pentru care muzica populară evoluează constant şi motivul pentru care producţiile tradiţionale pot să reziste în timp, au spus autorii studiului publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.