Bogdan Alin Ota, în interviu EXCLUSIV pe Semnele timpului

27

Un român a ajuns în finala emisiunii „Norvegienii au talent", cu o melodie pe care a compus-o singur. Bogdan Alin Ota a mărturisit în timpul semifinalei că sursa lui de inspiraţie este Dumnezeu. Titlul piesei cu care românul a impresionat juriul norvegian este „Căinţă".

CITEŞTE AICI: INTERVIUL ÎN EXCLUSIVITATE CU BOGDAN ALIN OTA

Pe lângă cele trei Da-uri din partea juriului, Bogdan a primit aprecieri superlative: "Eşti minunat! Suntem atât de bucuroşi că eşti aici!", i-au spus membrii juriului, întrebându-l cum de nu l-a văzut România. Norvegienii au fost curioşi să afle care este sursa inspiraţiei lui Bogdan Ota. „Ce mă inspiră? Asta-i o întrebare dificilă. În primul rând Dumnezeu şi în al doilea rând viaţa mea, ce mi se întâmplă mie în fiecare zi şi oamenilor din jurul meu. Sunt un privitor. Privesc în jurul meu şi asta mă inspiră şi pun totul pe foaie", a declarat românul.

Bogdan ne-a povestit în premieră că este convins de existenţa lui Dumnezeu şi susţine că a primit „toate dovezile" pentru a crede acest lucru. Crede în puterea rugăciunii şi crede că Dumnezeu răspunde celor care au credinţă. Românul subliniază însă că nu Îl consideră pe Dumnezeu un bătrân cu barbă albă, pictat pe zidul unei biserici. Piesa „Căinţă", cu care a stârnit entuziasm printre norvegieni, este o melodie despre importanţa apropierii omului de Dumnezeu şi despre regretul pentru greşelile şi păcatele făcute, susţine românul.

Românul nu s-a gândit singur să participe la emisiunea „Norvegienii au talent", fiind, după propria declaraţie, „mai mult decât sătul să prind aripi din nou şi cineva să mi le taie". Şeful lui a fost cel care l-a înscris online în competiţie şi aşa a ajuns să participe la concurs. Datorită voturilor primite din partea telespectatorilor norvegieni, a ajuns în finala competiţiei.

Bogdan lucrează în Norvegia la o firmă de copiatoare, însă face lucrul acesta doar pentru bani. Pasiunea lui este însă muzica. Bogdan are 32 de ani, a absolvit Conservatorul din Iaşi, este pianist şi compozitor, stabilit de mai puţin de un an în capitala Norvegiei.

Declaraţia sinceră a lui Bogdan despre Dumnezeu ca sursă de inspiraţie este cu atât mai uimitoare cu cât a fost făcută în faţa unui public norvegian secularizat. Semnele timpului a dorit să afle mai multe despre povestea vieţii românului, despre experienţa sa spirituală și despre perspectiva pe care o are asupra religiei.

Citește istoria vieţii și declaraţiile lui Bogdan Alin Ota în INTERVIUL ACORDAT ÎN EXCLUSIVITATE pentru Semnele timpului.