Cele mai citite 10 ştiri pe site-ul Semnele Timpului

60

În anul 2012, atât numărul de cititori ce au intrat pe site-ul revistei Semnele Timpului, cât şi numărul celor care ne-au vizitat pagina de Facebook, au postat comentarii şi au distribuit ştirile noastre au crescut frumos. Vă prezentăm, în retrospectivă, cele mai citite 10 ştiri de pe site-ul Semnele Timpului, în anul 2012.

Cea mai citită ştire a anului a fost postată în luna aprilie şi a adunat până acum 3.982 de cititori unici. Ştirea prezenta experienţa de viaţă a britanicei Wendy Powell, care – eliminând zahărul din alimentaţie – reuşeşte să arate la 40 de ani ca la20. Wendy declară că a eliminat zahărul din alimentaţia ei în urmă cu 11 ani, pentru a se pregăti în meseria ei de antrenor personal. În timp, ea a constatat că o astfel de dietă îi îmbunătăţeşte mult aspectul fizic şi mai ales calitatea pielii.  

În luna martie, un pastor evanghelic din Marea Britanie a rescris cele 10 porunci , folosind un limbaj modern, pentru a răspunde nevoilor contemporane ale credincioşilor. Cele 10 porunci scrise simplu şi colocvial, au fost primite cu un val de simpatie în Marea Britanie şi au fost adoptate de 600 de biserici din întreaga ţară.

Pe locul al treilea în topul celor mai citite ştiri, cu 3.805 de cititori unici, se numără ştirea care prezintă ce se întâmplă în organismul uman la 10, 20, 40 45 şi 60 de minute după ce cineva bea un pahar de Coca-Cola. Ştirea a prezentat etapizat cum reuşeşte corpul să facă faţă unei cantităţi egale cu 10 linguriţe de zahăr şi cum reacţionează organismul la o cantitate de cafeină din această băutură.  

În luna februarie, jurnaliştii de la Semnele Timpului scriau despre europarlamentarul Licia Ronzulli, care a început să vină cu fetiţa ei la serviciu, în Parlamentul European, încă de când copila avea doar o lună. Când a dus-o pe Victoria pentru prima dată în PE, italianca a declarat că acţiunea ei a fost una simbolică, dorind să atragă atenţia asupra faptului că majoritatea femeilor nu pot împăca viaţa profesională cu cea de mamă. Fotografia care a împresionat peste 3.000 de unici o surprinde pe Ronzulli şi pe fiica ei, la acea dată în vârstă de 18 luni.  

Tot în februarie a avut loc şi căsătoria vorbitorului inspiraţional de origine australiană Nick Vujcic. Vujcic suferă de tetra-amelia, o afecţiune rară caracterizată prin absenţa tuturor celor patru membre, dar a reuşit să devină celebru datorită credinţei sale în Dumnezeu şi a entuziasmului cu care îi motivează pe tinerii din întreaga lume să fie fericiţi, indiferent de ceea ce au. „Nu e vorba de ce e în afară. Ce contează este să fii complet în interior," spune Vujicic. 

În aprilie, o fotografie şocantă a făcut înconjurul lumii, de la marile agenţii de ştiri, la cele mai mici cotidiene. Imaginea şocantă ar fi fost surprinsă într-un spital din oraşul Moshan, China, şi reperezintă un fetus de 9 luni avortat fără acordul mamei, care zăcea mort într-o găleată cu apă. Fetusul de nouă luni ar fi fost avortat fiindcă familia în care s-ar fi născut avea deja un copil, iar statul chinez nu permite familiilor să aibă mai mult de un copil.  

A şaptea cea mai citită ştire a anului trecut îl are în centru pe faimosul neurochirurg Ben Carson, a cărui poziţie privitoare la creaţiune a stârnit o controversă la Universitatea Emory, unde Ben Carson a fost invitat să ţină discursul principal la festivitatea de absolvire din 2012. Un grup de 500 de studenţi şi profesori au solicitat eliminarea de pe lista vorbitorilor a doctorului Ben Carson, deoarece aceştia au considerat că medicul echivalează „acceptarea evoluţionismului cu o lipsă de etică şi morală". 

Ca urmare a divorţului dintre actorul Tom Cruise şi cea de-a treia soţie a sa, Katie Holmes, aceasta a scos la iveală câteva detalii şocante cu privire la controversata biserică scientologică (sau aşa cum mai este numită, „biserica celebrităţilor"). Jurnaliştii Semnele Timpului au realizat un feature care a prezentat aspectele cheie ale mişcării religioase, dar şi aspectele care o fac contriversată.  

În luna iulie, aproape 2.500 de cititori unici au fost impresionaţi de o fotografie, înduoşătoare şi şocantă în acelaşi timp. Un copil de şase ani din estul Indiei a fost fotografiat în timp ce se chinuie să imobilizeze o căţea pentru a putea bea lapte de la ea. La început, mama a fost şocată să îşi vadă fiul că bea lapte de la căţea, dar nu avea să îl oprească pentru că ştia că îi este foame. Vecinii au fost şi ei şocaţi şi au alertat autorităţile, fiindu-le frică de izbucnirea unei epidemii de rabie. 

În topul celor mai citite ştiri ale anului 2012 pe site-ul Semnele Timpului a intrat şi o analiză ce surprinde o tendinţă tot mai puternică, din Japonia, unde din ce în ce mai multe fete tinere devin rapid senzaţii pe Internet, şi nu datorită unor talente artistice, ci pentru că seamănă cu păpuşi vii. Începând cu ochii ca de căprioară, buzele în forma arcului lui Cupidon şi ten de porţelan, Dakota Rose a fost supranumită o păpuşă Barbie în carne şi oase. Cunoscută de fanii ei sub numele „Kota Koti", Dakota a adunat o audienţă globală cu tutorialele ei de modă şi frumuseţe de pe YouTube.