Cele mai populare 10 articole pe semneletimpului.ro în 2011

8

La început de 2012, aruncăm o privire în urmă, la cele mai interesante 10 materiale ST din anul care a trecut. Ierarhia a decis-o numărul de cititori unici care au accesat, în 2011, materialele publicate. Cinci dintre cele 10 cele mai populare articole ST au fost editoriale - semn că ne place să gândim împreună şi motiv să promitem că vom gândi mai departe.

Sfârşitul de an a însemnat pentru Semnele timpului depăşirea numărului de 5.000 de materiale publicate. 5.000 de ştiri, articole de analiză, interviuri şi editoriale, prin prisma cărora am analizat împreună cele mai importante evenimente ale anului 2011.

1. Ce NU au făcut japonezii după cutremur!

(Cel mai citit şi cel mai recomandat material)În plină criză, după cutremurul din 11 martie, japonezii oferă întregii lumi lecţii greu de crezut sau de uitat.

2. Cutremur și tsunami în Japonia sau cum suntem minţiţi Dacă e să aflu de undeva cum arată „sfârșitul lumii" sau „apocalipsa" nu voi apela niciodată la presă. Dacă e să aflu de undeva cum arată „sfârșitul lumii" sau „apocalipsa" nu voi apela niciodată la presă. E mult mai onest și mai sigur să apelez la Biblie. Ekkehardt Mueller spune în ediţia din martie a ST că „Biblia nu se citește după ziar".

3. „Începe să trăiești!"

– provocarea lui Lucian Cristescu – Vineri debutează „Începe să trăiești", un proiect provocator de 3 săptămâni, coordonat de Biserica Adventistă din România. Partea principală a programului transmis de postul Speranţa TV constă în 10 conferinţe televizate susţinute de Lucian Cristescu, despre 10 întrebări esenţiale care frământă omenirea.

4. Nunta de vis și visul din noi La Westminster Abbey am văzut o slujbă religioasă elegantă și consistentă. Totul a fost pregătit și verificat dinainte, cu siguranţă, dar nu s-a pierdut nota de naturaleţe. Nici clericii, nici protagoniștii Kate și William, nici ceilalţi care au avut vreun rol nu au părut victimele încordării tipice unui asemenea eveniment și unei asemenea expuneri publice. Ceea ce a fost reconfortant.

5. EXCLUSIV: Interviu cu Bogdan Alin Ota, românul care cucerește Norvegia După ce au ascultat piesa „Repentance" („Căinţă"), compusă şi interpretată de Bogdan, membrii juriului i-au spus că este genial. De vorbă cu Bogdan în exclusivitate, am aflat povestea vieţii tânărului compozitor care, în semifinală, a spus că prima lui sursă de inspiraţie în muzică este Dumnezeu.

6. Adventiştii şi penticostalii nu mai sunt recunoscuţi în Ungaria O lege aprobată de parlamentul maghiar, care va intra în vioare la 1 ianuarie 2012, nu mai recunoaşte decât 14 din cele peste 300 de comunităţi şi organizaţii religioase din Ungaria.7. Topul universităţilor din România, după standardele UE Doar 12 dintre universităţile româneşti au fost clasificate ca unităţi de cercetare avansată şi educaţie. Alte 15 universităţi au fost cotate ca unităţi de calitate medie, cele mai multe instituţii, inclusiv cele particulare, clasându-se în ultima categorie.8. Salvează un doctor! Cătălin e un coleg de-al meu de facultate. De fapt, deocamdată doar fost coleg, pentru că eu încă nu am dat examenul de rezidenţiat pentru a practica medicina, în timp ce el a fost deja acceptat într-un program de pregătire în Germania.9. Religia lui Steve Jobs Nu mai este un secret pentru nimeni că secretul ascensiunii excepţionale a Apple s-a datorat viziunii, conducerii și creativităţii lui Steve Jobs. De la Washington Post la CNN se pun întrebări despre filosofia lui Jobs și nu se evită titluri precum „Teologia lui Steve Jobs" sau „Zenul lui Steve Jobs".10. Această dubioasă surpriză – duminica Cei mai mulţi ortodocși n-au știut că vara trecută, Sfântul Sinod a decis ca duminica să fie notată ca prima zi a săptămânii în calendarul bisericesc. Surpriza este că linia orizontală care marca diferenţa dintre ultima zi și prima zi a săptămânii a trecut acum între sămbătă și duminică.