Expunerea nudităţii a crescut alarmant de mult în apariţiile TV

21

Apariţiile TV ale unor imagini cu persoane complet dezbrăcate au fost anul trecut cu 407% mai numeroase decât în 2010, relevă un studiu realizat de Consiliul părinţilor care monitorizează televiziunea, informează site-ul Charisma News.

Apariţiile TV ale unor imagini cu persoane complet dezbrăcate au fost anul trecut cu 407% mai numeroase decât în 2010, relevă un studiu realizat la nivelul SUA de către Consiliul părinţilor care monitorizează televiziunea, informează site-ul Charisma News.

Astfel, în anul 2011 au existat 76 de apariţii în 37 de emisiuni TV americane în care persoanele/personajele afişau nuditate, în comparaţie cu 15 apariţii în 14 emisiuni în 2010. În plus, 70% dintre apariţii au fost difuzate înainte de ora 21 şi doar cinci apariţii au făcut parte din emisiuni marcate cu S (conţinut sexual).

Un alt aspect relevat de studiu este o creştere de 2.700% faţă de anul 2010 a scenelor în care părţile intime ale subiecţilor prezentaţi au fost pixelate.

Membrii Consiliului au trimis o scrisoare către FCC (organizaţia similară CNA din Statele Unite) în care acuză principalele posturi de televiziune din SUA (NBC, ABC şi CBS) că nu acţionează în interesul public şi că au o agendă agresivă, ce are ca scop ştergerea oricărui tabu. Deocamdată FCC nu a răspuns scrisorii.