„Fă-ţi viaţa spectaculoasă”

1181

Fragmentul următor este decupat din filmul „Jack” (1996), care îl are ca protagonist pe Robin Williams. Cuvintele de o frumuseţe vibrantă sunt încărcate și de emoţia de a fi fost rostite de un actor al cărui sfârșit a părut, multă vreme, în opoziţie cu ele.

„Știţi, pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul acestei etape din viaţa noastră, ne surprindem încercând să ne amintim vremurile bune și încercând să uităm perioadele grele. Și ne mai surprindem gândindu-ne la viitor. Începem să ne îngrijorăm, gândindu-ne: «Ce voi face? Unde voi fi peste zece ani?»

Dar vă spun, «Hey, uitaţi-vă la mine!» Vă rog, nu vă îngrijoraţi atât de mult, pentru că în final nimeni nu are de trăit atât de mult pe acest pământ. Viaţa curge ca un râu. Și dacă ești tulburat, îndreaptă-ţi privirea spre cerul verii, când stelele sunt cusute de noaptea catifelată, și când o stea căzătoare străpunge întunericul transformându-l în zi – pune-ţi o dorinţă, gândește-te la mine. Și fă-ţi viaţa spectaculoasă. Eu unul așa am făcut.”