Paralelele creștine din „Man of Steel” nu sunt deloc coincidenţe

106

Un tată dintr-o altă lume își trimite singurul lui fiu pe Pământ. Acesta, la 33 de ani, trebuie să se sacrifice pentru a salva omenirea. Poate vă vine ușor să asociaţi firul epic cu acela al vieţii lui Iisus însă, acesta este și scenariul filmului „Man of Steel: Eroul".

Acest remake al filmului Superman abundă în paralele mesianice – vezi momentul în care supereroul cade pe Pământ cu braţele deschise ca într-o îmbrăţișare, sau cel în care Clark Kent cântărește gravitatea destinului său, în faţa unui vitraliu cu imaginea lui Iisus.

Jonathan Merrit susţine pe blogul său de la Religion News că aceste asemănări și celelalte nu sunt rodul unei întâmplări, ci rezultatul unei strategii gândite intenţionat pentru a atrage publicul creștin.

Nu doar că scenaristul David Goyer a declarat pentru Los Angeles Times că se gândea la Biblie atunci când a scris, însă și casa de producţie Warner Brothers a angajat o agenţie de relaţii publice creștină pentru a se asigura că publicul creștin nu va scăpa din vedere similarităţile. Nu mai puţin de 125 de milioane de dolari a fost onorariul pe care l-a primit Grace Hill Media pentru a targeta publicul creștin, într-o operaţiune care se adaugă altora similare, în cazul filmelor „National Treasure", „Lord of the Rings", „Ratatouille", „Cinderella Man", „Elf" și „Walk the Line".