O plimbare de 15 minute după cină reduce nivelul zahărului din sânge

147

O plimbare de 15 minute, după cină, poate contribui la reducerea zahărului în sânge la persoanele în vârstă, potrivit unui studiu recent de la George Washington University School of Public Health and Health Services Department of Exercise Science.

Contracţiile muşchilor produse în timpul unor plimbări în ritm lejer pot contribui la reducerea riscului de a experimenta o creştere a nivelului de zahăr în sânge, care se produce la persoanele cu vârste peste 60 de ani, după masă, notează Huffington Post.

Studiul acesta, publicat în jurnalul Diabets Care a fost realizat pe 10 persoane cu vârste peste 60 de ani, sănătoase, dar cu un anumit risc de a suferi de diabet tip 2. Participanţii au stat timp de 2 zile într-o cameră care înregistra cantitatea de energie folosită de fiecare persoană şi au făcut exerciţii. În prima zi, nu au făcut nicio plimbare. A doua zi, au făcut fie o plimbare de 15 minute după fiecare masă, fie una de 45 de minute la orele 10.30 a.m. sau după-amiaza. Cercetătorii au observat că cel mai bun nivel de zahăr în sânge se înregistra după o plimbare de 15 minute după cină. Aceştia au sesizat, de asemenea, că cina era cea mai bogată masă, ceea ce explica faptul că după aceasta se înregistra cel mai înalt nivel de zahăr în sânge, nivel care se menţinea până a doua zi dimineaţa. Plimbările după cină, prin urmare, contribuiau la stoparea creşterii zahărului în sânge.

Aceste descoperiri îi pot ajuta pe cei care se află la vârste de peste 60 de ani să prevină dezvoltarea diabetului de tip 2, iar pe cei care deja suferă de această boală să ţină sub control nivelul de zahăr în sânge.