Papa: creștinii care nu sunt „revoluţionari” nu sunt creștini

510

„Astăzi, un creştin, dacă nu este revoluţionar, nu este creştin!", le-a spus Papa Francisc celor câteva mii de participanţi la Congresul ecleziastic al diecezei din Roma. Suveranul Pontif a denunţat comunităţile creștine „închise", într-o predică de 30 de minute, relatează Mediafax.

„Nu înţeleg comunităţile creştine care sunt închise", a spus Papa, comparând cu Evanghelia care relatează despre „ciobanul (care) se întoarce şi vede că îi lipseşte una dintre cele 99 de oi şi pleacă să o caute … Fraţi şi surori, dar noi avem doar una și ne lipsesc 99!".

„Trebuie să cerem Domnului generozitatea, curajul şi răbdarea pentru a ieşi şi a propovădui Evanghelia", a continuat Papa, recunoscând că acest lucru este „dificil". „Este mai uşor să stăm acasă cu singura noastră oaie, să o periem şi să o mângâiem, însă de la noi, preoţii, şi de la toţi creştinii, Domnul vrea să fim pastori, ci nu perietori de oi".

„Au existat mulţi revoluţionari în istorie, însă niciunul nu a avut forţa revoluţiei aduse de Isus, o revoluţie (…) care schimbă în profunzime inima omului", a mai spus Papa audienţei. „În istorie, revoluţiile au schimbat sistemele politice, economice, însă niciuna nu a schimbat cu adevărat inima omului", a subliniat el, după care a spus că „adevărata revoluţie, cea care transformă complet viaţa", a fost înfăptuită de Iisus.