Muzeul Creaţiei inaugurează o expoziţie holografică a femeii-maimuţă „Lucy”

231

Faimosul schelet al femeii-maimuţă „Lucy” este poate prima dovadă folosită de evoluţionişti pentru a încerca să impună teoria conform căreia omul a evoluat din maimuţă. Odată cu împlinirea a 5 ani de la deschidere, Muzeul Creaţiei din Kentucky, SUA, sărbătoreşte cu inaugurarea unei expoziţii holografice a scheletului care va convinge vizitatorii că lucrurile nu stau aşa.

Descoperit în Etiopia de dr. Donald Johanson, în 1974, scheletul Lucy este considerat de către paleontologi a fi strămoşul omului modern. Unii oameni de ştiinţă consideră că nu ar fi un strămoş direct, ci mai degrabă o ramură a speciei care a dispărut. Cu toate acestea nici unii, nici alţii nu îi contestă lui Lucy rolul de a fi o dovadă clară a procesului evoluţiei.

Dr. David Menton, şeful departamentului de ştiinţă al muzeului, are altă părere şi a realizat o imagine holografică a scheletului pentru a-şi susţine teoria: din rămăşiţele lui Lucy, din care doar 40% au rămas intacte, nu se pot trage concluzii că e urmaşul omului, relatează Christian Post.

Fosilele aparţin unei creaturi ce seamănă mai mult ca o maimuţă, şi nu ca un om, susţine dr. Menton şi dă ca exemplu mandibula în formă de V, caracteristică maimuţelor şi foarte diferită de forma mandibulei la om.

Pornind de la scheletul incomplet găsit de dr. Johanson, în 1974, holograma reconstruieşte capul lui Lucy în diferite feluri, arătând, pe de o parte, că prin reconstrucţie artistică se pot obţine rezultate diferite, şi, pe de altă parte, că ceea ce s-a găsit din schelet nu este suficient pentru a spune cum arăta cu siguranţă.

Muzeul Creaţiei este un muzeu care reprezintă scene din Biblie, cum ar fi Adam şi Eva în Grădina Edenului, împreună cu animalele descrise în paginile Scripturii.