Premieră pentru Biserica Adventistă din Guatemala

59

Biserica adventistă de ziua a şaptea din vestul Guatemalei a lansat primul program de sănătate, în colaborare cu oficialităţile locale. Programul urmăreşte să promoveze stilul de viaţă sănătos în şapte comunităţi din regiune.

Iniţiativa a avut la bază o discuţie pe care oficialităţile locale au purtat-o cu pastorul adventist Obis Heredia, pastorul districtului Rio Blanco. Oficialii au fost plăcut impresionaţi de nivelul scăzut de violenţă şi consum de alcool din oraşul Pueblo Viejo, oraş în care 90% din cei 1.200 de locuitori sunt adventişti şi au un stil de viaţă sănătos.

Pastorul a declarat că, în prezent, lucrează împreună cu echipa sa, la elaborarea unor sondaje pentru a identifica nevoile comunităţii. În urma răspunsurilor obţinute la aceste sondaje, adventiştii vor realiza seminarii de sănătate, la începutul lunii iulie, pentru locuitorii din Las Manzanas, Durazno, Loma, Maclen, Pancho de Leon, Protrillos şi Rio Hondo. Programele ce vor fi implementate vor promova o dietă echilibrată, cu fructe şi legume, şi obiceiuri sănătoase, precum execiţiul fizic regulat şi o viaţă fără dependenţe.

Primarul Eugenio Lopez s-a declarat încântat de colaborare, întrucât recunoaşte importanţa unei vieţi trăite după obiceiuri sănătoase. Lopez a adăugat că este recunoscător Bisericii Adventiste pentru că el însuşi a fost ajutat şi motivat să trăiască sănătos.