O emisiune de pe Discovery Channel atrage furia mamelor

337

Organizaţia One Million Moms (Un milion de mame) cere televiziunii Discovery Channel să renunţe la emisiunea săptămânală „Naked and Afraid", în care doi oameni sunt puși să trăiască în junglă fără mâncare și fără haine.

Cei doi participanţi, un bărbat și o femeie, trebuie să înfrunte pericolele din junglă pentru 21 de zile, având la dispoziţie doar un obiect pe care și l-au ales singuri. În cel mai recent episod, un bărbat și o femeie au fost părăsiţi pe o plajă din Panama. Ambii erau dezbrăcaţi, iar părţile intime apăreau blurat, dar doar din faţă. Organizaţia consideră că această emisiune este la limită cu pornografia.

„Vă rugăm să le scrieţi e-mailuri executivilor de la Discovery Channel cerând să anuleze imediat emisiunea. Nu este o emisiunea potrivită și chiar reclamele la ea sunt ofensatoare, iar până când nu vor scoate emisiunea din grilă, familiile noastre nu se vor uita la acest canal, când există alt tip de divertisment mai potrivit pentru familii," au spus cei de la OneMillionMoms.com, conform Charisma News.

Scopul organizaţiei americane este să oprească exploatarea copiilor de către mass-media de divertisment, să se exprime împotriva imoralităţii, a violenţei, a vulgarităţii cu care mass-media de divertisment hrănește creierele tinere. „Căutăm un milion de mame care sunt dispuse să ni se alăture pentru a lupta pentru copiii noștri. Vrem ca ei să aibă cea mai bună șansă de a trăi într-o societate morală", scrie pe site-ul organizaţiei.

În anul 2012, organizaţia a reușit să provoace anularea emisiunii 666 Park Avenue, difuzată de canalul ABC. Fiecare sponsor al emisiunii a fost contactat în permanenţă de către organizaţiei, până când aceștia și-au retras sprijinul. Același lucru s-a întâmplat și în cazul programului GCB, tot de pe canalul ABC.