Probează noul semneletimpului.ro în versiunea beta (Galerie FOTO)

127

Revista Semnele timpului a lansat în direct noua sa platformă online, în cadrul unui eveniment organizat pe 5 martie, în incinta Rin Grand Hotel.

Noul site, accesibil pe beta.semneletimpului.ro este o platformă inovatoare pe piaţa presei online din România, dând utilizatorilor posibilitatea de a aranja site-ul în funcţie de propriile preferinţe. Site-ul a fost gândit astfel încât să ofere cel mai mare grad posibil de interacţiune cu cititorii. Ei pot să opteze câte ştiri să apară la fiecare rubrică, care este ordinea rubricilor în pagina principală, şi la fiecare accesare a site-ului sunt înştiinţati câte ştiri au mai fost publicate de la ultima accesare.

Topul celor mai citite ştiri este disponibil pentru ziua curentă, săptămâna curentă sau luna curentă. Prin funcţia Zeitgeist, utilizatorii pot căuta cele mai importante ştiri ale unei anumite zile, setând data calendaristică. Site-ul mai aduce două categorii noi de ştiri, una exclusiv cu ştiri pozitive, weLIKE, iar cealaltă cu sfaturi practice şi chiar reţete culinare, HOWto, o rubrică dedicată mai ales cititoarelor Semnele timpului.

Noua platformă va rula în paralel cu site-ul semneletimpului.ro, până când optimizarea sa va fi finalizată şi va rămâne singurul site funcţionabil. Până atunci, cititorii pot opta pentru una dintre cele două platforme.

Lansarea a fost considerată un succes de către invitaţi, în număr de aproape 150 de persoane. Printre ei s-au numărat şi Mircea Lubanovici, deputat în Parlamentul României, Colegiul 3 Diaspora, Ionel Agrigoroaei, senator în Parlamentul României, prof. doctor Silviu Szenteşi, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei, Virgil Achihai, preşedintele Alianţei Evanghelice, profesor doctor Steliana Sandu, cercetător știinţific la Academia Română, conf. Dr. Dumitru Borţun, specialist in comunicare, Florentina Opriș, realizator PrimaTV şi Cristian Tabără, director al departamentului de Film al TVR 1.

Profesorul Dumitru Borţun a apreciat că revista Semnele timpului este o „insulă de moralitate", iar din punct de vedere intelectual şi al profesionalismului, revista se ridică la cele mai înalte standarde ale presei scrise din România.

Evenimentul a fost transmis live, înregistrând până la 600 de utilizatori simultan, în momentul prezentării noii platforme. De asemenea, evenimentul a fost înregistrat de o echipă de reporteri de la Speranţa TV, urmând a fi difuzat pe acest canal, vineri, 22 martie, la orela 20:00.