Sabatul – între intenţia primordială şi utopii cotidiene

170

Odihna sabatică este benefică sănătăţii omului, dar nu trebuie confundată cu lenea sau cu „grătarul la iarbă verde". Dumnezeu S-a odihnit în ziua a şaptea nu pentru că ar fi fost obosit, ci pentru că a dorit ca aceasta să fie ziua specială în care să Se poată întâlni cu fiinţele create.

   

    Iată un fragment din articolul „Sabatul – între intenţie primordială și utopii cotidiene", care dă titlul de copertă al ediţiei Semnele timpului din luna august. Este cel de-al 12-lea număr al noii echipe editoriale și o ediţie specială de sănătate.

    Norel Iacob semnează editorialul „România haiducească", un manifest pentru eliberarea de ideea că haiducia ne salvează de România.

    O bogată secţiune de Actualitate propune articole în domeniile: religie, economic, politic, social și interviu. Marius Necula scrie despre miracolul vindecării prin obișnuit – care sunt adevăratele minuni de vindecare? Cristina Modoran și Christian Sălcianu abordează politica de sănătate publică, între costul unei vieţi sănătoase și o politică personală. Adrian Bocăneanu scrie primul dintre cele două articole anunţate pe marginea subiectului sinuciderii, o necunoscută prin care a trecut România în momentul morţii Mădălinei Manole. Un nou interviu Semnele timpului ne-o aduce mai aproape pe Ina Todoran, o promotoare modernă și originală a stilului de viaţă vegan.

    În rubrica Perspective vă oferim articolul de fond, semnat de Florin Bică – analiza utopiilor contemporane ale omului aflat în permanentă lipsă de timp și recuperare a timpului pierdut, un om căruia Dumnezeu îi propune săptămânal un timp pus deoparte – odihna sabatică. Ecaterina Didiţel scrie despre „sporturile" naţionale românești – băutul și fumatul. Alina Kartman semnează recenzia cărţii Idei Creative, ca resursă pentru revoluţionarea stilului de viaţă în 8 săptămâni.

 

    Revista Semnele timpului are 48 de pagini, costă 4,5 ron și se găsește în librăriile Sola Scriptura, în centrele de carte și la agenţii de vânzări ai Editurii Viaţă și Sănătate. Pentru evenimente publice (ziua ușilor deschise, simpozioane, concerte) și comenzi de volum oferim discount. Pentru publicitate, rate-card și profilul revistei, accesaţi secţiunea publicitate.

    Puteţi să vă abonaţi oricând în cursul anului la revista Semnele timpului, pe o perioadă de 6 luni (24 ron) sau 12 luni (48 ron). Contact: redactie@semneletimpului.ro, tel. 021 323 00 20 (interior 107).

    Semnele timpului – Gândește mai departe