Whitney Houston, o biografie în imagini

532

O lume întreagă a plâns moartea şocantă a celei care a fost Whitney Houston. Presa şi-a răscolit sertarele pentru a încerca să pună cap la cap informaţii care ar fi putut explica sfârşitul tragic al "Reginei muzicii pop". Între grămezile de informaţie, biografia artistei vorbeşte cel mai clar despre lupta ei de a-şi reface viaţa.

Copilăria şi familia

Fiică a cântăreţei de muzică gospel Cissy Houston, fină a Arethei Franklin şi verişoară a Dionnei Warwick, cea care avea să fie supranumită "The Voice" a început să cânte de la 11 ani în corul de copii al Bisericii Baptiste "New Hope".

Whitney Houston în copilărie  Micuţa WhitneyWhitney în poza de album a școlii 

Withney împreuna cu tatăl ei, John 

Whitney împreună cu mama ei, Cissy 

Familia Houston: tatăl, John şi mama, Cissy, alaturi de Whitney (1980)

Adolescenţa

Câţiva ani mai târziu a făcut backing vocals pentru Chaka Khan şi Jermaine Jackson, iar mama ei a luat-o să cânte alături de ea în barurile de noapte din New York. A fost remarcată de Clive Davis, preşedintele Casei de discuri Arista Records, care i-a oferit un contract. 

 

Whitney în adolescenţă 

Whitney Houston în 1985  

Whitney (22 de ani) în cadrul emisiunii „Silver Spoons" unde cântă primul său hit: „Saving all my love for you" 

Whitney cântând 

Căsătoria cu Bobby Brown

În 1992 s-a căsătorit cu fostul membru al New Edition Bobby Brown. Păreau un cuplu ciudat, ea, o prinţesă a muzicii pop, el, un "băiat rău" – de-a lungul anilor, de altfel, el a fost arestat de mai multe ori, din diverse motive, de la conducere în stare de ebrietate la neachitarea pensiei alimentare. Însă Whitney spunea că personalităţile lor nu sunt atât de diferite pe cât părea. 

 

Whitney mireasă, împreună cu fostul ei soţ, Bobby Brown (1992) 

Whitney însărcinată, pe scenă 

Whitney împreună cu fiica (Bobbi Kristina) și soţul ei (Bobby Brown) 

Familia Brown (Kristina, Whitney și Bobby)  

Whitney şi fiica ei, Kristina

Cei doi au avut un copil, Bobbi Kristina, care s-a născut în 1993. 

 

Micuţa Kristina Houston, alături de mama ei pe scenă 

Whitney și Kristina 

Bobbi Kristina cântând împreuna cu mama ei piesa „My Love is your love" (dragostea mea este dragostea ta), piesă pe care Whitney a dedicat-o mamei sale, Cissy Houston.  

Fiica și mama. 

Lupta cu drogurile

Timp de mai mulţi ani, publicul nu a avut idee de tulburările din viaţa personală a artistei. În 2009, Whitney recunoștea în faţa telespectatorilor show-ului lui Oprah Winfrey (interviul poate fi urmărit aici) că folosise în trecut marijuana și cocaină pură, dar afirma că în acel moment nu le mai folosea deloc. A admis ca uneori mai folosește alcool. Trăiesc „fiecare zi pe rând" și „dacă mă simt slabă știu către cine să mă îndrept" a completat Whitney. „Știu că Dumnezeu mă iubește." 

 

Whitney privind cerul, lângă râul Jordan, aproape de Marea Galilee, în cadrul unui pelerinaj în Ţara Sfântă, mai 2003

În ultimii ani, Whitney Houston a avut mari probleme din cauza dependentei de droguri si alcool. Multe din aparitiile ei publice i-au distrus imaginea.

Din cauza amestecării drogurilor împreună cu alcoolul, în februarie 2010, Whitney a intrat în comă

Poză realizată doar cu câteva zile înaintea decesului ei, la ieşirea din clubul „Tru" din Hollywood

Cum s-a văzut evoluţia lui Whitney în muzică

Decizia de a nu urma cărarea muzicii soul a unor muzicieni precum Aretha Franklin i-a atras critici, fiindu-i reproşat că a renunţat la rădăcinile sale negre pentru a cânta muzică pop comercială. Cântăreaţa a fost de altfel huiduită în timpul galei Soul Train Awards din 1989. 

 

Artista şi-a luat însă revanşa. Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles.

Albumul ei de debut s-a intitulat „Whitney Houston" şi a fost lansat în martie 1985.

Albumul „The Bodyguard" – Soundtrack (1992) 

 

1996 albumul „The Preacher's Wife" (Soundtrack)

2003 „One Wish: The Holiday Album" 

2009 „I Look to You" 

Cum vedea Whitney viaţa

„M-am decis cu multă vreme în urmă să nu merg niciodată în umbra cuiva. Dacă ratez ori dacă reuşesc, cel puţin am trăit aşa cum am crezut." Acestea sunt versurile uneia dintre cele mai cunoscute piese ale artistei – The Greatest Love. Viaţa tumultoasă a lui Whitney Houston rămâne cuprinsă în aceste versuri, ca istoria unei artiste devenite legendă prea timpuriu.

 

„Când m-am decis să devin cântăreaţă, mama m-a avertizat că voi singură mult timp. De fapt, în realitate, cu toţii suntem. Singurătatea vine odată cu viaţa." 

„Îmi place să fiu femeie, chiar şi într-o lume a bărbaţilor. La urma urmei, bărbaţii nu pot purta rochii, dar noi putem purta pantaloni."

"Am avut bani. Am avut mașini. Am avut case. Am avut soţ. Am avut copil. Însă nimic din toate acestea nu au reprezentat într-adevăr acea împlinire. Pentru un timp, am fost fericită. Am fost fericită, dar aveam nevoie de acea bucurie. Aveam nevoie de bucuria mea. Aveam nevoie de acea pace care întrece orice înţelegere."