Cum a răsplătit o mamă gestul altruist al unei necunoscute

529

Polly McCourt se grăbea să ajungă la spital, după ce tocmai intrase în travaliu. Nu a mai apucat să ajungă însă la centrul medical, așa că tânăra de 39 de ani a fost nevoită să nască pe străzile din centrul orașului New York. Ea a rămas surprinsă de bunătatea trecătorilor care i-au sărit în ajutor și de gestul altruist făcut de o tânără necunoscută.

„Am coborât pentru a lua un taxi când mi s-a rupt apa, chiar în foaierul din faţa clădirii. Anton (portarul) știa că mă aflam în necaz, așa că a mers până în colţul străzii pentru a-mi chema un taxi. Apoi mi-am spus «Vai, nu. O să iasă»”, își aduce aminte Polly, citată de The Independent.

Imediat, în jurul ei, s-a format o mulţime și fiecare a încercat să o ajute pe gravidă așa cum a putut, pentru a aduce pe lume copilul. „Au fost o mulţime de oameni care mi-au oferit puloverele lor. Vreau să le mulţumesc”, a continuat Polly.

În același timp, Isabelle Williams, o tânără de 20 de ani, se afla în apropierea locului în care a născut Polly. Iniţial, ea a crezut că tocmai se petrecuse un accident auto. „Am văzut multă lume cu telefoanele, făcând poze. M-am grăbit să ajung acolo și am întrebat dacă cineva a sunat la numărul de urgenţă și toată lumea a zis că nu. Așa că am sunat la ambulanţă”, a povestit Isabelle pentru NY Daily News.

Imediat și-a dat jos haina groasă, puloverul și bluza pentru a o încălzi pe mama care tocmai născuse. Una din fotografiile postate de publicaţie o înfăţișează pe Isabelle într-o bluză subţire, fără mâneci, vizibil cuprinsă de frig, dar privind zâmbitoare către miracolul la care tocmai asistase, nașterea unei fetiţe sănătoase în mijlocul orașului.

„A renunţat practic la tot ce avea”, povestește Polly despre binefăcătoarea ei, pe care o numește „o fată umilă”, scrie BBC. „Vreau să îi cer scuze că i-am distrus haina și să îi mulţumesc foarte mult”, a adăugat ea. În semn de mulţumire, Polly și Ciad, soţul ei, au hotărât ca bebelușul să poarte numele celei care, cu atât altruism, și-a oferit hainele unei persoane necunoscute, într-o zi friguroasă de iarnă.

Foto: @MATTCGUARD – Twitter / TomoNews US / captură YouTube