Daruri în cutii de pantofi pentru copii orfani şi săraci

43

Valery Bianco (16 ani) şi sora lui, Marina (13 ani) s-au înscris în programul „Operation Christmas Child". Mii de cutii de pantofi, umplute cu daruri, îşi iau zborul spre copii din întreaga lume.

Valery şi Marina îşi amintesc cu emoţie despre primele cadouri de Crăciun pe care le-au primit. Erau într-un orfelinat din Rusia şi nu erau obişnuiţi să primească daruri de ziua lor sau cu ocazia Crăciunului. Darurile pe care le-au primit în cutii de pantofi nu erau foarte scumpe – abţibilduri, cărţi de colorat, jucării – dar i-au încurajat pe cei doi copii.

O familie din Statele Unite i-a adoptat câţiva ani mai târziu. Astăzi, Valery şi Marina trăiesc în SUA, într-o familie care îi iubeşte şi doresc, la rândul lor, să le ofere o speranţă copiilor orfani şi săraci.

„Ştiu cum m-am simţit când am primit cutia aceea. Mi-a schimbat viaţa. Dacă este vreun copil necăjit, acum, gândindu-se să îşi ia lumea în cap, această cutie ar putea să îi aducă mângâiere. Cel puţin eu aşa m-am simţit. Am înţeles că pot să îi ajut pe alţii", a spus Marina.

Programul „Operation Christmas Child" a fost iniţiat, în 1993, de organizaţia creştină Samaritan's Purse. De-a lungul anilor, organizaţia a primit peste 8.000.000 de cutii de pantofi pline cu cadouri, pe care le-au livrat prin poştă copiilor din peste 100 de ţări ale lumii, conform CNN.