Papa va vorbi la BBC de Crăciun

6

Papa a înregistrat un mesaj de sărbători special pentru britanici, care va fi difuzat la BBC în ajunul Crăciunului.

În cadrul mesajului papa cere britanicilor să se oprească o clipă din tumultul vieţii și să mediteze la însemnătatea nașterii lui Iisus Christos. Ar fi pentru prima oară când papa se adreseaza de Crăciun special unei ţări pe care a vizitat-o în timpul anului.

Din perspectiva BBC gestul pontifului este unul de apreciere faţă de primirea sa în cadrul vizitei din Anglia și Scoţia din luna septembrie. Un reprezentant al BBC a remarcat ca „semnificativ" evenimentul, în timp ce coordonatorul grupului Catholic Voices a denumit ocazia „o altă piatră de hotar" în relaţia dintre papa și media.

În același timp decizia BBC-ului a fost criticată vehement de Societatea Naţională Seculară din Marea Britanie. „După ce BBC-ul ne-a saturat cu vizita papei, acest nou indiciu arată obsesia postului faţă de religie, în contrast cu indiferenţa populară", a spus Terry Sanderson, președintele organizaţiei.

Programul BBC se intitulează Gândul Zilei, și este difuzat din anul 1970. Pe parcursul a trei minute liderii religioși prezintă reflecţii personale despre credinţă. Negocierile între BBC și Vatican au durat luni întregi.