Demonstraţii în India pentru drepturile homosexualilor

61

Militanţii pentru drepturile homosexualilor au luat cu asalt străzile din Delhi, cerând ca toate formele de discriminare a homosexualilor, lesbienelor și transsexualilor să ia sfârșit.

Demonstraţiile însoţite de câtece și steaguri în culori curcubeului s-au încheiat cu o reuniune la Jantar Mantar, zona principală unde se ţin proteste în capitala Indiei. Acolo, militanţi pro-gay și familiile lor dansau și cântau pe ritm de tobe, în timp ce alţii împărţeau publicului insigne și pliante, ca suport pentru comunitatea gay din oraș.

Deși India este o ţară extrem de conservatoare, cu reguli stricte în ceea ce privește familia, relaţiile intime și raporturile dintre bărbaţi și femei, în 2009 Curtea Supremă din Delhi a decriminalizat actul homosexual, care până atunci fusese pedepsit cu închisoare până la 10 ani.

În unele dintre marile orașe indiene ideea homosexualităţii afișate în public a început să capete înţelegere și toleranţă, chiar și câteva filme de la Bollywood abordând probleme din această zonă.

Interesant este faptul că spre deosebire de Occident, în India există înţelegerea că homosexualitatea este o alegere, făcută în mod conștient, nu ceva cu care o persoană se naște, scrie The Guardian.