UE condamnă atacurile anticreştine

13

Atacurile recente împotriva unor grupuri religioase din diferite ţări au fost condamnate de Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului al ONU. Navi Pillay a lansat un apel către autorităţile guvernamentale ale acestor state să combată astfel de violenţe şi să ajusteze legile care discriminează minorităţile religioase.

Doamna Pillay şi-a exprimat aprecierea faţă de numeroşii musulmani egipteni care s-au oferit să sprijine comunitatea creştinilor copţi din Egipt, după atacul terorist care a ţintit o comunitate coptă în prima zi a anului, notează ekklesia.co.uk.

Miniştrii de Externe ai Poloniei, Italiei, Franţei şi Ungariei au trimis, la rândul lor, o scrisoare adresată lui Catherine Ashton (Înalt Reprezentant ONU pentru Afaceri Externe şi Securitate), în care cer ca UE să investigheze „valul de atacuri împotriva creştinilor".

Atacuri recente împotriva creştinilor s-au înregistrat şi în Irak, Nigeria şi Filipine, notează AP.

Asasinarea guvernatorului Salman Taseer, din Pakistan, a fost condamnată de autorităţile de la Islamabad. În schimb, asasinul Mumtaz Qadri a fost întâmpinat cu flori la audieri, iar 500 de intelectuali musulmani pakistanezi şi-au exprimat susţinerea faţă de el, conform lifesitenews.com.

„Salutăm curajul, valoarea şi credinţa lui Mumtaz Qadri", a declarat grupul Jamaat-e-Ahl-e-Sunnat într-o scrisoare publică.