Disney retrage varianta sexy a prinţesei Merida

506

După o reacţie negative, aproape instantanee, la sexualizarea personajului feminin din desenul animat „Brave", în scopul includerii în colecţia de prinţese Disney, compania a renunţat la idee și a înlocuit-o cu versiunea originală din film.

Mulţi părinţi au fost revoltaţi la vederea personajului Merida, în varianta mai slabă, mai aranjată, mai matură, mai sexy. Petiţia de pe site-ul Change.org a cerut directorului Disney, Bob Iger, să păstreze varianta „legitimă".

„Refacerea Meridei înainte de introducerea ei oficială în colecţia de prinţese Disney face un mare deserviciu milioanelor de copii care văd în Merida un model care vorbește despre capacitatea fetelor de a fi agenţi care schimbă lumea, nu trofee de admirat. Mai mult decât atât, varianta mai slabă, mai sexy, mai matură în aparenţă, trimite fetelor mesaje că varianta originală este inferioară," citează CSM din ceea ce scrie în petiţie. Chiar și regizorul desenului animat a caracterizat iniţiativa ca o „mișcare sexistă de marketing, bazată pe bani".

Disney încă nu a lansat nicio declaraţie oficială în această problemă, dar înlocuirea versiunii sexy a Meridei arată că au luat în considerare părerile părinţilor și au făcut un pas în direcţia potrivită.