Amnesty: Şansă istorică pentru drepturile omului

9

La aniversarea a 50 de ani de existenţă, organizaţia Amnesty International (AI) afirmă că Orientul Mijlociu şi Africa se află în faţa unei formidabile şanse privind drepturile omului, însă avertizează că situaţia e de aşa natură încât şansele de reuşită sunt egale cu cele de eşec. "Schimbare istorică pe muchie de cuţit", spun reprezentanţii organizaţiei într-un comunicat pe site-ul oficial AI.

Creşterea solicitărilor pentru libertate, dreptate şi dezvoltarea masivă a comunicării prin reţelele sociale online oferă o oportunitate fără precedent pentu apărarea drepturilor omului, susţin oficialii Amnesty.

"La 50 de ani de când Amnesty a început să scoată la lumină represiunile, o adevărată revoluţie a drepturilor umane stă să schimbe istoria," a declarat Salil Shetty, secretarul general Amnesty International.

Shetty spune că un asemenea context favorabil schimbării nu a mai existat de la sfârşitul Războiului Rece încoace. "Apelul la justiţie, libertate şi demnitate a evoluat într-o cerere globală care devine tot mai puternică pe zi ce trece. Geniul a ieşit din lampă, iar forţele de represiune nu îl vor putea pune la loc", a conchis secretarul general al organizaţiei.

(Foto: ifsw.org)