China: instructor de Biblie arestat de poliţie

79

Poliţia chineză a arestat un predicator sudcoreean, care preda studii biblice într-o biserică protestantă subterană, informează AP citând o organizaţie de activişti.

Bărbatul, identificat după numele chinez drept Jin Yongzhe, a fost reţinut marţi alături de alte câteva zeci de creştini în timpul unei razii efectuate de poliţie în sediul unei biserici cu trei etaje din provincia Henan Weishi.

Potrivit China Aid Association, clădirea a fost percheziţionată, iar poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de câteva mii de dolari, care urmau să fie folosite în cadrul unui seminar religios.

După ce au fost reţinuţi peste noapte, cei 49 de cetăţeni chinezi şi pastorul sudcoreean au fost eliberaţi, fiind acuzaţi de adunare fără permisiune.

Potrivit unui raport elaborat recent de o comisie americană, China este una dintre ţările care încalcă cel mai des drepturile religioase ale cetăţenilor. Raportul aminteşte despre arestarea credincioşilor şi a clerului, interdicţiile puse asupra întrunirilor religioase şi controlarea distribuţiei de literatură religioasă.

(Foto: chinadigitaltimes.net)