„Alege școala!” a ajutat 10.000 de copii să nu renunţe la educaţie

25

Aproximativ 10.000 de copii au beneficiat de șansa de a nu abandona școala, după ce au fost integraţi în proiectului naţional „Alege şcoala!", organizat de Patriarhia Română, prin intermediul Sectorului teologic-educaţional, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România.

Scopul proiectului a fost acela de a „preveni şi de a combate fenomenul de părăsire timpurie a şcolii şi de a preveni delincvenţa juvenilă”. Organizatorii au dezvoltat soluţii alternative de tip „şcoala de duminică”, pentru a le oferi copiilor, din mediul rural şi urban, o educaţie de bază şi pentru a-i motiva să rămână la școală, arată un comunicat emis de Patriarhie.

În cadrul iniţiativei „Alege şcoala!" au fost identificaţi mulţi copii cu simptome de dezechilibru emoţional. Cei mai mulţi dintre aceștia sunt copii care se simt abandonaţi de părinţii plecaţi în străinătate la muncă.

Prima etapă a proiectului a fost desfăşurată în perioada 2009-2012, și a cuprins trei regiuni: Bucureşti şi Ilfov, regiunea Nord – Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) şi regiunea Sud (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman).

Proiectul a fost organizat cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.