Băiat de bani gata, sătul

56

    Copiii ar trebui să fie învăţaţi care sunt valorile adevărate ale vieţii şi nu ar trebui să le fie satisfăcute toate mofturile şi capriciile, este de părere Peter Buffett, fiul miliardarului american Warren Buffett, citat de Reuters.

    Nu posesiunile materiale sunt importante în viaţă, ci respectul de sine şi respectul faţă de cei din jur. Nu banii, nici faima nu sunt idealurile pentru care merită să te zbaţi, ci găsirea unei activităţi care te împlineşte şi care te face fericit. Cei născuţi cu o linguriţă de argint în gură au toate şansele să sfârşească cu un pumnal de argint în spate, spune Peter, citându-l pe celebrul său tată. Mesajul lui este transmis tuturor părinţilor bogaţi prin intermediul cărţii Life is What You Make it: Finding Your Own Path to Fulfillment (Viaţa este aşa cum o faci: cum să-ţi găseşti calea spre împlinire), publicată recent în SUA. Peter Buffett prezintă modul în care a crescut ca un om normal, simplu, fără a fi un copil răsfăţat, deşi este fiul unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

    Mulţi presupun că Warren Buffett şi-ar fi dorit pentru fiul său o carieră în domeniul finanţelor. În schimb, acesta a ales să se ocupe de muzică şi confirmă că tatăl său i-a acceptat alegerea. „Bunăstarea economică vine şi se duce. Aşa funcţionează lucrurile. Valorile, însă, reprezintă o valută constantă", spune Peter. Mulţumit cu ceea ce i-a oferit viaţa, se străduieşte acum să îşi arate recunoştinţa lucrând pentru alţii, prin intermediul fundaţiei de caritate NoVo.

    În luna aprilie, un filmuleţ postat pe Youtube, în care nişte adolescenţi de bani gata distrugeau cu bâta noul model iPad doar pentru a se distra, atrăgea peste 300.000 de vizualizări. Tinerii cumpăraseră trei modele, fiecare în valoare de 500 de dolari şi n-au avut nicio ezitare în a face praf banii. Cursele cu mașini de sute de mii de euro, petrecerile exorbitant de scumpe, consumul de droguri nu sunt străine nici de copiii celor mai bogaţi români.