CNA a interzis spotul Red Bull de Crăciun (Video)

115

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis ieri interzicerea difuzării unui clip publicitar pentru Red Bull, acuzat că "aduce ofensă convingerilor religioase ale telespectatorilor".

CNA a hotărât ca spotul TV pentru energizantele Red Bull, difuzat sub forma unei animaţii cu personaje biblice să fie interzis. Consiliul a primit 40 de reclamaţii cu privire la reclamă, precum şi o poziţie oficială din partea International Advertising Association Romania. Asociaţia acuză clipul difuzat de Prima TV, Pro TV, MTV, Kiss TV, UTV, AXN şi National Geographic Channel că este "jignitor la adresa poporului român", foloseşte "un limbaj licenţios, vulgar" şi "simboluri creştine în context nepotrivit", fiind difuzat în apropierea Crăciunului.

Ca urmare a deciziei CNA spotul Red Bull nu mai poate fi difuzat până nu va fi modificat astfel încât să respecte prevederile legislaţiei audiovizuale, relatează Mediafax.

Televiziunile care au difuzat spotul vor fi somate public, excepţie făcând televiziunile AXN şi National Geographic Channel, care nu sunt licenţiate în România şi nu intră în incidenţa legislaţiei audiovizuale româneşti.

Spotul Red Bull a fost produs în 2007. Difuzat în Italia, a fost interzis ca urmare a intervenţiei preotului Marco Damanti, notează FoxNews.