Obama nu a mai fumat deloc de 9 luni (Video)

30

Barack Obama a ajuns la a noua lună de când nu a mai fumat nicio ţigară. Eforturile sale au fost menţionate public în timpul unei conferinţe de presă, susţinute de secretarul de presă Robert Gibbs.

Preşedintele Barack Obama a fost criticat multă vreme pentru dependenţa sa de nicotină. De nouă luni însă, preşedintele american a rezistat ispitei şi nu a mai fumat nicio ţigară, scrie LA Times. Potrivit declaraţiilor secretarului de presă Robert Gibbs, preşedintele a fost sfătuit să renunţe la fumat în urma unui consult medical, în luna martie.

Obiceiul de a fuma al preşedintelui "nu este ceva de care acesta este mândru", a precizat Gibbs în brieful cotidian de presă de la Casa Albă. "Ştie că nu îi face bine. Nu îi place. Nu îi place ca despre acest obicei să ştie copiii, evident, inclusiv ai săi," a adăugat secretarul de presă.

Eforturile preşedintelui au primit aprecieri în cadrul briefului mai ales în contextul presiunilor politice la care este supus Obama: "chiar şi în miezul negocierilor privind un impozit, al unui acord START (tratat nuclear) şi al tuturor celorlalte lucruri care se acumulează, chiar şi în momentele în care altădată s-ar fi reconfortat cu fumatul, a reuşit să reziste," a conchis Gibbs.