Controverse iscate după pedepsirea unei fete de 13 ani

1187

Îngrijoraţi că fata lor de 13 ani nu respectă niciun fel de autoritate, Gentry and Renee Nickell din Crestview, Florida (SUA), au decis să îi dea o pedeapsă inedită, despre care mulţi au spus că este umilitoare.

Adolescenta a trebuit să stea într-o sâmbătă 90 de minute într-o intersecţie, ţinând în mâini o pancartă pe care era scris: „Sunt o auto-intitulată adolescentă cu niciun pic de respect pentru autoritate. De asemenea sunt foarte deşteaptă, dar am trei note proaste, pentru că nu îmi pasă," citează Yahoo News.

Motocicliştii care treceau prin intersecţie au văzut-o , alături de tatăl ei, şi i-au făcut poze cu telefonul mobil. Acestea au ajuns pe internet, pe Facebook şi în toată comunitatea Crestview. Cineva a sunat la poliţie, iar un echipaj a venit la faţa locului, dar a plecat după ce au decis că fata este conştientă de pedeapsa ei şi că nu era în nicio primejdie.

Acum însă părinţii ei sunt supuşi umilirii publice. „Nu m-am gândit ce va spune publicul. M-am gândit doar la fata noastră şi că trebuia să recunoască public ce a greşit," a spus Renee Nickell. „Încercăm atât de mult să nu rănim mândria copiilor, încât ajungem să nu facem nimic," a mai precizat ea.

Aceasta nu a fost prima formă de pedeapsă la care s-au gândit cei doi părinţi. „Doar am ajuns la punctul în care nu mai ştim ce să facem," a declarat mama, care a primit sugestia de la un consilier creştin. „La sfârşit m-a îmbrăţişat şi a spus că îi pare rău," a declarat tatăl fetei.

Însă pedeapsa ei a devenit virală şi părinţii au avut de înfruntat un adevărat val de furie pentru deciziile lor părinteşti. „Cei mai groaznici părinţi! Nimănui nu îi place să fie umilit, în special unei fete de 13 ani, şi chiar de către propriii părinţi. Alţi copii s-au omorât pentru mai puţin de atât. Tot ce va învăţa din asta este să îşi urască familia," a comentat cineva din San Diego.

Alţii însă au apreciat efortul părinţilor de a face orice pentru a ţine copilul pe drumul cel bun. Părinţii au declarat că de atunci comportamentul ei s-a îmbunătăţit şi când au întrebat-o dacă a fost speriată sau traumatizată, ea a răspuns: „Nu mamă, mă aşteptam la asta."