Credinţa, puţin importantă în creşterea şi educarea copiilor

77

Atunci când vine de creşterea şi educarea părinţilor, caracteristici precum decât iubirea pentru copii sau încrederea sunt mai importante şi au o influenţă mai mare asupra copiilor decât credinţa sau generozitatea părinţilor, arată un sondaj de opinie recent.

Datele au fost relevate de un sondaj de opinie realizat la nivel naţional de LifeWay Reasearch, pe 25 martie. Eşantionul reprezentativ de 1,054 de părinţi americani intervievaţi a fost rugat să clasifice 16 caracteristici care definesc un părinte bun. Între acestea încrederea, iubirea, generozitatea, devotamentul, capacitatea de a-l distra pe copil sau tandreţea.

Părinţii au considerat, în majoritate (85%) că cea mai importantă calitate a unui părinte bun este iubirea, urmată de susţinerea din partea părintelui (73%), protecţia şi sprijinul la egalitate (72%) şi înţelegerea (71%).

La polul opus s-au clasat credinţa părinţilor (considerată importantă doar de 35% dintre cei schestionaţi) şi devotamentul creştin (26%).

Explicaţia pe care o dă Scott McConnell, director al LifeWay Research, referitor la procentul mic al celor care consideră că religia nu este importantă în educarea copiilor, este faptul că cei care sunt părinţi şi se consideră creştini nu consideră necesar să transmită mai departe credinţa. „Această preferinţă reflectă mai degrabă că ei consideră că religia este doar ceva ce au primit la naştere şi nu e necesară a fi tranasmisă în generaţiile următoare", explică el pentru Christian Post.