16 elevi creştini au transformat zeci de vieţi cu 40$

19

O grupă de 16 elevi de clasa a VIII-a de la şcoala creştină Edgarton din New Jersey, Statele Unite ale Americii, a folosit bursele de câte 40 de dolari pentru a ajuta comunitatea locală. Rezultatul: opt echipe care au reuşit să strângă sute de dolari şi să ajute 10 proiecte sociale separate din statul New Jersey.

Proiectul denumit „Pay it forward" („Dă mai departe") a folosit suma de 40 de dolari a fiecărei echipe de câte două persoane pentru a crea şi promova un proiect care să schimbe viaţa unei persoane din comunitatea locală. Fiecare echipă a ales să se implice într-un proiect care să li se potrivească cât mai mult.

Astfel, o echipă a strâns suma de 3.600 de dolari pe care o donat-o şcolii The Seeing Eye, cea mai veche şcoală de dresaj pentru câinii însoţitori a persoanelor nevăzătoare. O altă echipă a strâns 400 de dolari pentru a dota o sală de sport unde copiii cu vârste cuprinse între şase şi opt ani pot lua lecţii gratuite de fotbal.

O altă echipă a vizitat azilul veteranilor de război şi a strâns banii necesari pentru ca aceştia să primească haine noi, iar alta a strâns bani pentru a le oferi produse de igienă. Alte două fete au strâns fonduri pentru ajutorarea unei familii în care mama este bolnavă de cancer la sân.

„Sunt bucuroasă şi emoţionată pentru că elevii mei au ales proiecte mari, pe care la început nu credeau că vor reuşi să le realizez. Însă implicarea lor din toată inima a condus la succesul proiectului lor", a declarat Melissa Knapp, profesoara lor pentru Christian Post.