O familie germană obţine azil în SUA pentru a practica homeschooling-ul (video)

111

Familia Romeike, care a fost nevoită să plece din Germania din cauză că nu îi era permis să practice homeschooling cu copiii săi, a obţinut azil în SUA.

Luni, 3 martie, Curtea Supremă a respins încă o dată cererea de azil a familiei Romeike, cerere motivată de faptul că în Germania nu este permis homeschooling-ul (şcolarizarea copiilor în familie). La doar 24 de ore după aceea, asociaţia Home School Legal Defese Association (HSLDA) anunţa că decizia s-a schimbat, iar familiei Romeike îi este permisă şederea în SUA pe o perioadă nelimitată, notează religionnews.com.

Uwe şi Hannelore Romeike se află în SUA împreună cu cei şase copii ai lor din anul 2008, dar până în prezent Curtea Supremă a refuzat în repetate rânduri acordarea azilului. Un judecător care se ocupă cu problemele de imigrare le-a permis şederea în anul 2010, dar Board of Immigration Appeals a revocat decizia acestuia în anul 2012, invocând faptul că oamenii religioşi care practică homeschooling-ul nu întâmpină ameninţări semnificative încât să fie necesar azilul.

Familia Romeike a atacat decizia, dar în luna mai 2013 a pierdut din nou deoarece, potrivit judecătorului Jeffrey Sutton, SUA acordă azil şi protecţie persoanelor care sunt într-adevăr ameninţate sau în pericol, dar nu neapărat şi celor care se află sub incidenţa unor legi care diferă de cele americane.

Famlia Romeike, creştină evanghelică, crede că şcoala ar fi o influenţă negativă pentru copiii ei, motiv pentru care au hotărât să-i educe acasă pentru a putea să le insufle valorile creştine. În anul 2008, când au hotărât să plece din ţara natală, ei fuseseră ameninţaţi cu închisoarea şi cu posibilitatea de a pierde custodia copiilor.

Uwe Romeike, după ce a primit vestea cea bună, a declarat că sunt foarte fericiţi şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru felul în care a lucrat în această problemă. Nu vor primi cetăţenie americană, dar acest lucru nu contează pentru ei, deoarece îşi doresc să fie cetăţeni ai cerului. Michael Farris, preşedinte al Home School Legal Defense Association spunea că această hotărâre, pentru care au luptat atât de mult şi care s-a schimbat în mod surprinzător în doar 24 de ore este o minune, al cărei autor nu este altul decât Dumnezeu.

Foto: captură YouTube