Biserica Anglicană nigeriană le cere liderilor săi un jurământ antihomosexualitate

51

Membrii Bisericii Anglicane nigeriene vor fi nevoiţi să depună un jurământ antihomosexualitate înainte de a putea ocupa vreo poziţie de conducere în biserică.

Biserica şi-a manifestat întotdeauna opoziţia faţă de homosexualitate, iar acum a introdus această poziţie în constituţia ei. Primul jurământ a avut loc săptămâna aceasta, la St. Matthews Maitama, în cadrul Parish Church Council (PCC), ceremonie oficiată de către Ven Ben Idume. Membrii care au depus jurământul au trebuit să declare că nu sunt homosexuali sau bisexuali, iar dacă vreodată condiţia lor sexuală se va schimba, acceptă ca mânia lui Dumnezeu să se reverse asupra lor, notează naijamayor.com.

Autorităţile bisericii au declarat că au fost nevoite să adopte această măsură, deoarece lucrurile se schimbă din ce în ce mai mult şi mai repede, iar numărul homosexualilor este în creştere. Comuniunea Anglicană a introdus această clauză în constituţia ei şi se aplică persoanelor care aspiră să ocupe vreo funcţie în cadrul conducerii bisericii. Vicarul Bisericii, Ven Ben Idume, a subliniat faptul că cei care au o orientare sexuală diferită faţă de cea a Bibliei au nevoie de ajutor şi consiliere, dar acest lucru nu înseamnă că pot ocupa vreo sluijbă în cadrul bisericii.

Jurământul depus cuprinde următoarele: „Declar în în faţa lui Dumnezeu şi a Bisericii Sale că nu am fost niciodată homosexual/bisexual (sau regret acest lucru) şi jur/promit că nu mă voi implica niciodată în practicarea homosexualităţii/bisexualităţii. Dacă, după acest jurământ, voi fi implicat sau găsit implicat sau declar a fi homosexual/bisexual, lucru care este împotriva învăţăturilor Sfintelor Scripturi, aşa cum scrie în Biblie, voi atrage asupra mea mânia lui Dumnezeu şi mă voi supune de bunăvoie disciplinării din partea Bisericii, după cum spune constituţia Bisericii din Nigeria, aşa să mă ajute Dumnezeu.”

Una dintre persoanele care au depus duminică acest jurământ spunea că acesta nu avea nicio importanţă cu câţiva ani în urmă în biserica din Nigeria, dar ceea ce se întâmplă în prezent în ţările occidentale şi în bisericile de acolo face ca liderii bisericii să fie nevoiţi să ia măsuri care să asigure păstrarea învăţăturilor biblice.

Foto: captură YouTube