Părinţi germani care vor să facă homeschooling, ajung la Curtea Supremă din SUA

20

Asociaţia Home School Legal Defence a înaintat o cerere de apel către Curtea Supremă din Statele Unite, solicitând joi o nouă audiere în cazul Romeile versus Holder, în cazul familiei germane care a căutat azil în Statele Unite, pentru a-și putea educa acasă copiii.

În luna aprilie, o comisie alcătuită din trei judecători ai Curţii de Apel a susţinut revocarea emisă de președintele Obama, care a anulat azilul garantat familiei Romeike în 2010. Judecătorii au declarat că decizia de revocare este bazată pe faptul că tratamentele legale aplicate germanilor care practică homeschooling-ul în ţara lor natală nu se ridică la gradul de persecuţie și că acţiunile autorităţilor germane nu au fost motivate de un scop neadecvat, relatează Charisma News.

Departamentul American de Justiţie a solicitat deportarea familiei, motivând că accesul la homeschooling nu este un drept fundamental.

Uwe și Hannelore Romeike au emigrat în SUA în anul 2008 pentru a putea continua educarea celor șase copii ai lor acasă. Familia a locuit în statul Tennessee, până la sesizarea unei curţi specializate pe probleme de imigrare.