Anglia: Avorturile selective pe baza sexului copilului stârnesc indignare

33

Un grup de avocaţi creştini urmează să dea în judecată 2 medici care au facilitat mai multe avorturi selective, motivate de faptul că părinţii îşi doreau băieţi şi nu fete. Grupul acuză că statul nu vrea să ia nicio măsură pentru a preveni acest tip de avort, pe care îl consideră abuziv. Procurorul public general Keir Starmer a declarat că potrivit legislaţiei privind avortul, aflată în vigoare din anul 1967, nu există nicio prevedere care să interzică în mod specific avortul selectiv pe baza sexului. Singurul motiv pe baza căruia se poate refuza un avort este starea sănătăţii mamei, notează Huffington Post.

 

Daily Telegraph a realizat anul trecut o investigaţie în ceea ce priveşte avorturile selective, filmând în secret doctori care spuneau că sunt de acord cu acestea. Reacţiile nu s-au lăsat mult timp aşteptate, iar Andrew Lansley, în acel moment secretar al Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie, spunea că avortul selectiv este ilegal şi greşit din punct de vedere moral.

La data de 9 octombrie, acest subiect a fost dezbătut în parlament, unde un membru conservator, David Burrowes, a numit avortul selectiv „gendercid" şi a menţionat faptul că legea la care făcea referire Starmer va trebui clarificată, deoarece nu există suficiente informaţii şi măsuri de protecţie. Un purtător de cuvânt al Conferinţei Episcopilor Catolici din Marea Britanie a declarat că este numai normal ca avortul selectiv să stârnească indignare, deoarece e cea mai rea formă de discriminare a unui bebeluş.