Se întorc acasă copiii familiei care practica homeschooling

175

Familia Wunderlich este din nou împreună, după ce, cu trei săptămâni în urmă, copiii acesteia au fost luaţi de către poliţie, din cauza faptului că practicau homeschooling, lucru interzis în Germania.

Potrivit deciziei unui tribunal german, cei patru copii ai familiei Dirk şi Petra Wunderlich au revenit acasă, după ce părinţii lor au promis că îi vor înmatricula la o şcoală de stat. Copiii au fost luaţi de către poliţie la data de 29 august, deoarece părinţii lor îi educau acasă, în ciuda interdicţiei puse de guvernul german asupra sistemului homeschooling, notează cbn.com.

Michael Farris, preşedintele asociaţiei Home School Legal Defense Association a spus că acest lucru reprezintă o mică victorie, dat fiind faptul că tribunalul a fost nevoit să cedeze în faţa promisiunii de a duce copiii la o şcoală de stat, lucru pe care iniţial nu-l acceptaseră. Farris menţionează că această decizie este motivată de presiunile internaţionale în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului.

Cu toate acestea, Farris crede va mai trece destul timp până ce guvernul german va accepta homeschoolingul. Cazul Wunderlich s-a făcut cunoscut şi în America, iar mii de americani au sunat la Ambasada Germaniei pentru a condamna acţiunea autorităţilor.