Marş antidrog, în 42 de oraşe din România

120

Agenţia Naţională Antidrog, în colaborare cu inspectoratele şcolare din 42 de oraşe din România, a organizat marşuri antidrog, ce au avut sloganul „În faţa drogurilor nu suntem diferiţi".

Elevii au purtat şepci şi tricouri albe, dar şi pancarte şi baloane. Manifestarea a inclus un marş prin oraş, dar şi citirea unei declaraţii care a propus realizarea şi promovarea unei reţele naţionale antidrog, dar şi ghiduri pentru instituţiile de învăţământ.

În Bucureşti, marşul s-a desfăşurat pe traseul Parcul Izvor – bulevardele Naţiunile Unite şi Libertăţii – Calea 13 Septembrie – strada Izvor. Delegaţia elevilor s-a oprit la Senat şi la Camera Deputaţilor, pentru a înmâna declaraţia preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului. În ţară, declaraţiile au fost depuse la cabinetele primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

„Acest marş reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul de droguri. Este o acţiune a Agenţiei Naţionale Antidrog, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în Bucureşti am fost sprijiniţi de consiliile municipale ale elevilor. La nivelul Bucureştiului, s-au prezentat circa 3.000 de elevi şi 200 de profesori, iar în ţară, aproximativ 30.000 de elevi", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul ANA, chestorul de poliţie Sorin Oprea.