Mediatorii şcolari întind o mână copiilor defavorizaţi

20

Una dintre soluţiile cele mai eficiente pentru reintegrarea şcolară şi socială a sutelor de copii din România, care nu frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din cauza sărăciei, o reprezintă mediatorul şcolar.

 „Ignoranţa părinţilor se răfrânge mai ales asupra copiilor cărora le-au dat viaţă. Simţul responsabilităţii, respectul, onoarea, normele şi valorile societăţii sunt necunoscute pentru mulţi dintre ei deoarece nici ei n-au primit o educaţie organizată, nici ei n-au frecventat şcoala. Situaţi la marginea societăţii datorită lipsei de cultură, unii dintre ei nu ştiu să citească, alţii au săvârşit fapte reprobabile, pentru care acum plătesc cu privarea de libertate, iar copiii lor rămân în grija cui se nimereşte sau a celui care mai găseşte un strop de omenie în el pentru a le întinde o mână de ajutor", a declarat Mihaela Bontea, profesoară la Colegiul Anghel Saligny din Tulcea.

Mediatorii şcolari încearcă să creeze o punte de legătură între şcoală şi comunitate, astfel încât copiii care provin din categorii defavorizate să urmeze învăţământul obligatoriu, iar apoi să fie integraţi pe piaţa muncii, informează stiri.rol.ro.