O şcoală din Franţa schimbă modul de a gândi în Lyon

156

Ca orice alt oraş din lume şi Lyon are câteva clădiri cu care nu se mândreşte. Clădiri părăsite care nu oferă o privelişte prea frumoasă trecătorilor. Acum însă, o instituţie de învăţământ din oraş a luat iniţiativa de a le schimba, împreună cu modul de gândire al rezidenţilor.

În Lyon s-a deschis şcoala EtholCite de Artă Murală, prima de acest gen din sistemul de învăţământ francez, care are singurul scop de a-i învăţa pe studenţi cum să schimbe faţa oraşului prin pictură murală.

„Răspundem unei cereri care se regăseşte în toată lumea. Anume, schimbarea la faţă a oraşelor care au nevoie de acest lucru, însă noi ca artişti ajutăm aceste oraşe să arate mai frumos şi să fie mai calde faţă de oameni", a explicat Gilbert Coudene motivul pentru care a fondat această şcoală.

Se pare că în Lyon există deja 150 de picturi murale pe clădiri, ceea ce a dus la desemnarea oraşului drept capitală a acestei forme de artă, conform Mediafax.

La orele de curs studenţii sunt încurajaţi să picteze după bunul plac pe orice imobil care are nevoie de o schimbare drastică din punct de vedere vizual. Şi rezidenţii, cât şi turiştii se arată extrem de impresionaţi.